Ziua Dos

A fost exact așa cum și sună, ca un dos. Am două bariere în calea mântuirii mele: limba și transportul. Dacă pe prima, și jur că nu știu de unde, am început timid s-o mozolesc în conversații care-mi lucrează mai toți mușchii feței și câțiva de pe brațe, a doua mea durere, transportul, e wow, greu de doborât. Am vrut să cumpăr un scooter dar n-am nicio șansă, pe autostradă trebuie să circuli cu minim 125cc iar ăia vin ambalați în price tag-uri de la 2000 euro in sus. Mărci de care nici sulea n-a auzit vreodată. Am prins tupeu și am cugetat că dacă 2500 îmi bagă între craci o praștie de scooter ca alea de le-am văzut înșirate aiurea prin dealership-uri, apăi sigur ar trebui să mă reorientez către o motocicletă second hand așa că m-am azvârlit în taxi și am pornit în căutarea unui dealer mai serios și de chestii hard-core. Am găsit unul mare, am găsit și motocicleta, o Honda babană de 600, un catâr indestructibil dar…hop… intervine Statul Spaniol care-mi zice pas că n-am reședință spaniolă. Ales bules. La loc comanda. Am sunat în țară și am rugat să mi se trimită Triumph-ul Bonneville, vechea mea prietenă, a mea și a tuturor ortopezilor din lume, nemessis-ul oaselor întregi, “dușmanca” la întreg sistemul osos, ca să zic așa. Deci, într-o săptămână noi doi ne vom reuni sub soarele iberic ca să punem la încercare sistemul sanitar de pe aici.

De parcat am s-o parchez (cu permisiunea proprietarului, normal) direct în casă cu mine ceea ce este absolut de vis, este dreamlandul tuturor motociclistilor așa că natural că mi-au dat și lacrimile când l-am auzit. Are o inimă mare.

Mâncarea… e praf. N-aș fi zis dar Madrid este fix opusul lui San Sebastian. Mă rog, e abia a doua zi așa că poate că mă antepronunț, nu știu. Am luat la pas o grămadă de străzi și peste tot am văzut doar mizerii de locante, poate doar câteva mai răsărite. Mâine, spălat pe dinți, pieptănat, spălat la cur și cu unghiile tăiate am să dau bună ziua la Școală și o să-mi iau în primire ABCedarul. Acum m-am retras la hotelul situat în Mogoșoaia de Madrid, am să-mi iau o sticlă de vin și am să mă fac praf. Olé, mother fuckers!

Leave a Reply