Pe aici aud “vale” la tot pasul. De aceea îmi și place Spania. Urăsc urcușul. Toată viața l-am urât. Niciodată n-am înțeles alpinismul ca și sport. De ce pizda mă-sii trebuie să urci înălțimile când e mai ușor să cobori? Asensiunea este asociată adeseori cu succesul dar spune-i-o unui pescar și fă-l să cadă de…
Month: March 2019
IV
O noapte de tot căcatul. Mai mult n-am dormit. Când s-a crăpat de zi am sărit din pat, mi-am pus febril de o cafea și astfel mi-am anunțat zorii. Ies și merg unde văd cu ochii. Am urcat în mașinuța mea închiriată, am băgat cheia în contact și m-am lăsat călăuzit de suflet. Toledo. Plec…
Tercer Día
Am dormit destul de agitat. Începând de pe la două dimineața m-am trezit din oră în oră până când mi-am băgat picioarele în el de somn și la 6 am abandonat fericit așternutul. Cum naiba să dorm? ELLA e de vină. Stătea întinsă lângă mine cu capul sprijinit în mâna dreaptă și mă privea zâmbind…
Ziua Dos
A fost exact așa cum și sună, ca un dos. Am două bariere în calea mântuirii mele: limba și transportul. Dacă pe prima, și jur că nu știu de unde, am început timid s-o mozolesc în conversații care-mi lucrează mai toți mușchii feței și câțiva de pe brațe, a doua mea durere, transportul, e wow,…
TAURUL
În loc de cuvânt înainte Sunt în Arena de Torros iar trompetele anunță triumfător încheierea primului act, el Tercio de Varas. Nu, nu sunt în tribune, îți vorbesc din mijlocul arenei, din interiorul cercului de nisip uscat și amestecat cu talaș. Picadorul și-a înfipt cu sete lancea în spinarea mea apoi și-a făcut ieșirea maiestuos…
“pintxos” , vin și… tatuaje
San Sebastian este orasul cu cele mai multe restaurante cu stea Michelin pe cap de locuitor. Se presupune că aici lumea știe să mănânce bine iar stelele acordate în număr atât de mare restaurantelor de aici par să-i întărească faima dobândită. Înainte să mă urc în avion cu destinația Nisa (știu, don’t ask – decizia…
SCARA LUI PENROSE – UPDATE
“Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”… Forrest Gump Noi, oamenii, adorăm poveștile pentru că ne putem identifica cu ușurință cu fiecare dintre ele. Că ne place sau nu s-o recunoaștem, cu mic cu mare ne dăm în vânt după ele mai ceva ca babele de pe bancuța…
Boala chesonierilor
1871. New York. Dr Andrew Smith, angajat să se ocupe cu starea de sănătate a lucrătorilor de pe șantierul faimosului Brooklin Bridge, se confruntă cu o avalanșă de decese inexplicabile survenite la locul de muncă. Vorbim de 1800, să ne fie limpede, iar după standardele vremii accidentele mortale survenite pe șantiere era ceva de domeniul…