Când știrile devin “niuz”

STIRE: “Bucureștenii își pot testa gratuit alunițele, până pe 27 iunie, în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Șincai) între orele 10.00 și 19.00” 

Super tare! Frumoasă inițiativă, vă aplaud pe voi, oricare ați fi aceia. Este minunat că vă gândiți și la  prevenție, mai ales când e vorba de flagelul secolului: cancerul. Dar ceva din știrea aia serioasă mi-a schimbat dispoziția pe loc și aproape că mi-a provocat un atac cerebral de la atâta râs…

În imaginile difuzate pe ecran odată cu știrea în cauză apărea un șir uriaș de oameni, așezați care cum i-a fost norocul, mai pe bancă, mai pe lângă bancă, mai pe vine, mai pe cur, fiecare cu câte ceva pe cap, adică batiste, ziare, palării, peruci, griji etc pentru că-i bătea un soare aprig de Iunie în cap… wateva’… Ideea e că toți stăteau cuminței să le vină rândul.

Și ce m-a dat pe spate în hohote de râs – știu, sunt un “bulangist” cinic – era că cel mai tânăr îngrijorat de perspectiva de a muri de cancer de piele din “Parcul Tineretului” avea peste 65 de ani iar prima intervievată avea 85 de ani și arăta ca o sperietoare. Băi, fraților, ce am văzut în coada aia m-a lăsat cu gura căscată. Adevărata știre ar fi fost aceea că bătrâna de 85 de ani, îngrijorată că moare de cancer de piele…n-a murit incă… Aia era știrea, fraților. Toți, dar absolut toți ar fi trebuit să bată mătănii pe la biserici ca n-au dat colțul odată cu criza.

Credeți că s-au oprit aici cu entertaimentu’? Vă-nșelați amarnic. Ca știrea să fie absolut de BENNY HILL aflăm mai departe de la zelosul reporter, pe un ton cât se poate de grav și de alarmist, că medicii ne recomandă cu tărie să nu ne expunem la soare între orele 10 și 19 pentru că exact în intervalul respectiv razele devin extrem de periculoase!!! … LMFAO, LOL, Lolita sau cum vreți voi… M-am crăcănat de râs

CÂND?! Cum suna știrea voastră? “Bucureștenii își pot testa gratuit alunițele, până pe 27 iunie, în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Șincai) între orele 10.00 și 19.00” … Deci, ca să concluzionez: medicii testau alunițele de cancer exact în intervalul orar interzis alunițelor pe motiv că provoacă cancerul, unor boșorogi și în Parcul Tineretului. Am căzut de pe canapea urlând de râs ca o hienă turbată, cu mâinile lipite de burtă!!!

Asta nu este o campanie de prevenție, ci una de exterminare dar cu mult umor negru.

 

Leave a Reply