I’m gonna make him an offer he can’t refuse! De verdad?

Azi ce bag in oala? Nu stiu. Sunt usor incurcat. E atat de cald afara incat mi-e si sila sa ma gandesc la cumparaturi. In frigider am cateva branzeturi cumparate din Olanda, vreo trei ardei capia, cateva rosii cherry… Aaaa…stai asa ca mi-a venit o idee… Azi o dau pe dupa boscheti, Mediterranean style.

He he! Am scapat! Am sa prepar un ragú pentru paste si pan con tomate. Eu mananc ce ramane de la ele. Am violat congelatorul unde am gasit niste bucati de pui dosite pentru ocazii de genul asta si o bucata de carnat chorizo pe care le-am pus la dezghetat. Am aruncat doi ardei intr-o tigaie ca sa-i coc si unul l-am tocat marunt pentru ragú.

Ragú-ul este un sos pe baza de carne pentru paste. Eu din lipsa de porc am optat pentru ce am gasit pe acasa asa ca am taiat bucati puiul si chorizo-ul, am tocat marunt doua tije de telina apio, doi morcovi, o ceapa mare, si o jumatate de zucchini. Avantajul e ca la cum il gatesc eu se poate manca si fara paste, doar c-o mana de verzituri si cu grisine italienesti cu rozmarin. E foarte versatil.

DSC_1058

Am aruncat intr-o oala mare puiul impreuna cu chorizo-ul si putin ulei, le-am prajit bine apoi am adaugat ceapa. I-am lasat cateva minute la dispozitie sa se cunoasca apoi le-am prezentat si restul de legume ca s-o puna de o orgie. Si ca tacamul sa fie complet, le-am dat si un sfert de sticla de vin.  Rosso. Am dres cu busuioc, zahar, sare, piper, foi de dafin, o mana de masline rosii si dupa ce vinul si-a evaporat alcoolul am varsat un borcan de sos Barilla Bolognese si o jumatate de conserva de piure de tomate si gata… am lasat-o sa fiarba molcom pret de o ora si jumatate sau doua. Yep, slow cooking, mother fuck-eeeeer! Asta-i motto-ul meu in ultima vreme. Am devenit lenes cat cuprinde si n-am nicio remuscare.
Am lasat focul mic sub oala si m-am concentrat asupra ardeilor pusi la capiat (witty!). Odata ce i-am vazut copti bine i-am luat de pe foc si i-am impachetat in folie de aluminiu ca sa li se inmoaie coaja. Am frecat rosiile de o razatoare atent sa nu-mi scape cojile in farfurie, ardeii i-am tocat marunt marunt cu cutitul si i-am adaugat peste rosii. Am pregatit opt felii de paine pe care le-am indesat in cuptorul dat la 200 de grade ca sa se patrunda si odata ce au devenit aurii le-am frecat cu putin usturoi, am adaugat cativa stropi de ulei de masline, am presarat rosiile zemuite cu capia pe deasupra, i-am dat cu sare neagra … uuuu…how cheffy of me! Pacat ca n-am avut niste busuioc proaspat ca dadea mai bine in poza. Ce conteaza, are un gust misto rau asa ca dupa mine e cel mai tare tapas ever!. Toata mancarea arata de parca m-as fi ostenit la ea cel putin de dimineata… He he he.

DSC_1050

Hai, bon appétit

Leave a Reply