Qué has hecho? Lárgate, desagradecido! Te odio!

 

DSC_1037

“…se murio… “ aud eu dupa ce apas buton verde pe de telecomanda televizorului din bucatarie. Eram c-o mana infipta intr-un piept de pui si din cealalta tocmai lasasem cutitul. Da, ai dreptate, puiul asta “se murio” de ceva vreme si daca ma uit pe ambalajul din care l-am scos iti pot spune si cand. “Qué te pasa? No llores”, sigur c-a fost asomat in spiritul directivelor europene. Nu tu, ci eu ar trebui sa plang pentru ca n-am nici cea mai mica idee cum sa prepar puiul. Dar pe langa cei 1000 de neuroni care mi-au sucombat instantaneu ce s-au lasat penetrati de Acasa TV,  deasupra capului mi s-a aprins un bec: azi o sa gatesc Fajita de pui.

Am transat pieptul ca pentru snitele, apoi in “lung” fasii fasii, am scos trei ardei grasi (tricolori), o jumatate de ceapa rosie, un fir de apio, un ardei iute si doua rosii, legume pe pe care le-am taiat julienne, am pregatit o conserva de fasole rosie si una de porumb si o mana de patrunjel. Coriandrul la mine in casa este subiect inchis. Prafuri : chilli, oregano, scortisoara, sare, piper si pudra de mustar. Tortilla “Wrap” de la Mega Image, un avogado copt si smantana sau iaurt gras.

Optional: un paharel de Tequilla, ceapa verde, patrunjel extra, coriandru.. in general, cam orice-ti pica la mana si vrei sa-l bagi in wrap… Si multa bere rece. Corona, de preferinta si un lime.

Doua tigai. Una lata si un Wok. Se mazgaleste puiul cu cate putin din fiecare condiment (dupa gust) si se perpeleste in tigaie pana capata culorare maro-auriu. Apoi se trage deoparte de pe foc. Se aseaza Wok-ul pe flacara si se toarna ulei de masline, cam cat un shot de tequilla.  Arunca-n Wok ceapa mai intai, apoi restul de legume, pe rand iar ultimele vor fi rosiile. Se trag in ulei pana se gatesc partial – “al dente” – apoi se varsa si bucatile de pui peste legume. Conservele se golesc de lichid si se desarta peste intreg ansamblul. Daca ai chef s-o trimiti dincolo de Centura Van Allen, goleste peste si paharelul de tequilla si asteapta ca alcoolul sa se evapore.

Da-le un ragaz sa se cunoasca apoi ia Wok-ul de pe foc.

Scobeste avogado-ul, zdrobeste-l bine, pune-i nitel ulei, sare si piper, ceapa (tocata marunt, coriandru… if you wish) si tine aproape smantana sau iartul.

Scoate “Wrap”-urile din punga, arunca unul intr-o tigaie incinsa, da-i 5-10 secunde pana se inmoaie apoi asterne-l pe o farfurie si pun’te pe umplut cu de toate, in ordinea la care ai chef. Si d-aia, si d-aia, si d-aia, orneaza wrap-ul cu smantana si patrunjel proaspat pana simti ca esti satisfacut si musca deasupra unei farfurii ca sigur o sa ti se prelinga pe barbie. Desfa berea, infunda-i o felie de lime in gat si baga. Baga de parca n-ar mai exista ziua de maine. Si mai fa-ti un wrap. Scurt si usor de facut.

Vase murdarite: cam de-o juma de chiuveta.

Stiu, se acabo!

 

Leave a Reply