Despre cum e sa-l calaresti. Cum pe cine? Pe Triumph, dară pe cine altcineva, Doamne Iarta-ma?

601b111ab5075ce51fce3266adc906ae

 

E imposibil s-o ignori, asta e limpede. Are un caracter puternic, greu de replicat si o istorie bogata pe care si-o asuma pe loc si cu desantare in fata oricui se zgaieste la dansa, ca o fosta vedeta porno de lux, acum iesita la pensie si pusa pe confesiuni. Iti place ce vezi la mine, nu-i asa? Normal ca-ti place. Numele meu e asociat cu toate legendele ultimilor 60 de ani, numeste-i tu… Anne Margaret, James Dean, Fonzie, Dylan, Clint Eastwood, Keith Richards, Brando, Paul Newman, oho! si Steve McQueenCe? Fugi bai putulica de aici, ai senzatia ca azi sunt mai fraiera? George Clooney, Ewan McGreggor, Ryan Phillipe, Ryan Reynolds, Shia LeBeouf, Hugh Laurie , Carrie Ann Moss, Rikki Rocket, Ray LaMontagne, Tom Cruise, Keanu Reeves, Beckham, Gerald Butler, Travolta, toti ma au prin garajele lor si lista poate continua pana dimineata, daca vrei, pentru ca eu sunt Bonnie, mireasa rock-ului Britanic.

dylantriumph

 

Prima impresie? E frumoasa foc! Evoca parfumul vremurilor de altadata si e imposibil sa gandesti urat despre ea. Blanda si iertatoare ca o mama, in general. As recomanda-o oricui, chiar si incepatorilor. Echipata cu tobele de serie suna ca o masina de cusut nitel mai galagioasa. Poti cumpara unele mai galagioase. Pe bani. Si nu putini. Seaua standard e super ok pentru drumuri scurte prin oras, e ok pentru navete scurte, insa nasoala rau la drum lung. Se poate inlocui cu una din gel dar asta te va scutura de cateva sute de euro si e deranj. Desigur, poti desface “pielea” de pe ea, decupezi in burete c-un bisturiu fin si inserezi un gel-pad special care-ti va alina bucile pana s-in cele mai lungi calatorii. Pe soselele bune, caci doar cu gel-pad-ul ala si fara sa umbli la suspensie n-ai rezolvat decat o parte din probleme.

Suspensia stock e de cacat. Are cursa mica, e rigida, are una-doua reglaje (spate), si alea rudimentare, iar pe fata “hai la revedere”. Bagi cam 1500-2000 euro si ti-o arunci intr-o alta galaxie, cea a confortului suprem. Nu are ABS. Nici stock si nici ca optiune. Frana fata e rezonabila, cea spate lancezeste cand o apesi hotarat si se blocheaza cand te urci pe ea in panica. Oglinzile sunt remarcabil de bune. Incalzire in manere ai doar ca optiune. Cricul central la fel, tot optiune. Coburi originali iti poti monta numai daca scoti cate 500 de caciula. Acum, poate mai putin.

802b3a55-0c3b-4f2c-aa2b-5abb835d44f8-1580x2040

Tinuta la drum este reconfortanta atat la viteza mica cat si la 110-120km/h. Nu-ti obosesc mainile pentru ca are un ghidon misto, intors inspre tine si inalt. La viteza mare pozitia te expune la vantul aparent si devine deranjanta. Ii poti cumpara un parbriz inalt (optional) dar arata ca dracu cu el asa ca ai de ales: muste pe el (dar imagine de laba trista) sau in gura (si imagine cool)… Prin trafic te strecori cu mare usurinta, e subtirica. N-ai nicio vibratie pe nicaieri, ai suficient ground clearance. Desi are peste 200kg iti lasa impresia ca e usoara ca fulgul. Raza de bracaj e buna, iar unghiul furcii nu-ti da batai de cap la mersul “tiptil”. Motorul este robust si raspunde usor la acceleratie. Cu niscaiva “resoftari” il poti ajusta fin pe ici pe colo si devine excelent. Pierzi garantia, insa. Calutii putere sunt ok. Pozitia in sea pentru persoanele inalte este la limita dar nestanjenitoare cata vreme nu au si kilograme multe surplus. Eu am 192 inaltime si la 115kg, cat aveam pana mai acu un an, eram ok pe ea insa sunt convins ca daca mai puneam 5 aveam probleme. Una peste alta, asa cum spuneam mai devreme intr-o alta postare, toate “defectele” ei nu sunt defecte ci mai degraba trasaturi de caracter asa ca daca iubesti T100 Bonneville, musai va trebui sa le si imbratisezi. Trebuie sa pricepi ca ea si-a asumat conditia de motocicleta a anilor 50 si ca tot asa va trebui s-o privesti la randu-ti. No matter what, ea va refuza sa-si denunte ADN-ul iar tu ori o accepti asa cum e, cu toate bunele si relele, ori iti cumperi un Kawasaki W800, clona mai buna dar privata de pedegree.

the-wild-one

Eu zic ca nu-i putin lucru cand alaturi de umbra ta de pe asfalt le zaresti si pe cele ale lui Steve McQueen, James Dean, Newman si Brando, care-ti tin tovarasie la drum lung. Am fost de parere ca merita…

……..

Food for thougth

 

Leave a Reply