Ce-i spui cand te-a prins cu limba-n bol?

HEAVY WEIGHT category

 

KitchenAid_Pro_Line_Series

 

Azi aleg sa vorbesc despre Kitchen Aid pentru ca am facut o obsesie pentru marca asta inca de acum mai bine de 6 ani, cand am vazut unul in carne si oase, acasa, la unul dintre clientii mei. La prima vedere, ceea ce m-a atras la produs, caci de mixerul pe picior e vorba, a fost designul retro cu foarte mult sex appeal. Art Deco. Sunt cazut in limba dupa stilul asta. Arata-mi un obiect oarecare, oricare, fie el o statueta, un vitraliu, o casa, un tablou, o masina in stilul asta, chiar si un mixer, si mi-ai captat toata atentia. De cum l-am vazut am si stiut ca vreau si eu unul. Coup de foudre cu nabadai.

325003075003

Elegant, cu forme fluide si robust, aparatul nu te sperie cu o mie de functii cumulate in combinatii savante de cate 4 butoane, sau cu procesoare Pentium, mufe USB ori leduri. El stie sa faca un singur lucru: sa invarta chestii. Incet, foarte repede si intre ele inca ai vreo 4 viteze. Si invarte prin doua locuri. In bol, sau sub ochii tai. Putin, ai zice, dar te asigur c-o face cu multa gratie si cu bun gust, nu mitocaneste. Vine la pachet cu o gramada de palete, fiecare cu un rol bine stabilit, pentru orice ai avea in minte sa amesteci: pentru batut albusuri, pentru framantat aluaturi tari, pentru cele moi, cu garnitura care curata marginea bolului, fara garnitura, apoi, separat si, tin-te bine de portofel, daca nu esti pe deplin satisfacut de ce primesti, contra cost el iti ofera posibilitatea de a-l transforma intr-un aparat-orchestra. Daca-l iei de Craciun s-ar putea sa primesti la acelasi pret si cate ceva in plus. De regula, ceva ce probabil ca nu e prea popular. Tot castigi ceva la el, nu? Altfel, fara nicio gluma, ai la dispozitie un ceaslov intreg de accesorii; Boluri din ceramica sau sticla, diverse gizmo-uri pentru zemuit rosii, pentru facut carnati, pentru tocat, pentru prelucrat paste home-made in toate felurile imaginabile, pentru stors, pentru facut inghetata si pentru alte cate si mai cate. Este un adevarat Renascentist. Face de toate.

Tine cont ca daca te-ai hotarat sa-l cumperi, inainte de toate va trebui sa cureti blatul de toate cacaturile insirate ca la coada la bere ca sa-i pui la dispozitie locul cel mai de cinste din bucatarie, preferabil, langa o priza. Nu-ti imagina ca-l vei putea ascunde intr-un dulap din care sa-l scoti ori de cate ori iti va canta pe la urechi muza aluaturilor fine. E din fonta si cantareste o tona, asa ca daca n-ai abonament la sala si-ti lipseste exercitiul e suficient sa-l ridici de zece ori, apoi fa un dus fierbinte si inghite o aspirina. Apoi, e inalt si masiv. Nu cunosc dulapuri cu gabarituri pe masura. Ma refer la cele standard, nu la cele facute pe comanda. Si in final, o mica intrebare: de ce, Doamne Iarta-ma ai ascunde de ochii lumii asa bijuterie de aparat? Se cere adulat, mangaiat, sters cu afectiune si folosit cat mai des pentru ca, pana la capat, asta i-a fost menirea, nu?

Odata ce-l folosesti, scoti bolul prin rasucire sfert de tura, extragi paleta murdara, le bagi in chiuveta la spalat, dai cu o carpa pe el si e gigea la loc. Simplu.

Rareori mi-a fost dat sa admit ca exista si produse impecabile iar el, Ladies and Gents, pare a fi unul dintre ele, asa ca daca ai 2500 Roni care te deranjeaza si vrei “sa faci o aroganta” in bucatarie, fa-o cu mixerul asta. Este pur si simplu superb.

Leave a Reply