Cabeza de Vaca

Intotdeauna cand sunt in criza de idei si-n camin se itesc premizele unui conflict pe motiv de foame si abandon, apelez la casoletele de vita maturata de la Mega Image. Lucrurile devin si mai complicate cand scot pluralul din “casolete” si ca sa fie si mai exciting, magia trebuie sa aiba loc in cateva minute. Atunci sa vezi situatie reala de criza. O baterie de trei tunuri cu estrogen incarcata cu munitie de frecventa inalta pusa pe reprosuri? O mama, pune oala minune pe cap si sari in prima transee pentru ca urmeaza un baraj de foc cum nici Stalingrad n-a cunoscut.

Am gasit o solutie la asta. Cand stiu ca n-am bani sau chef sa merg dupa potol si-n frigider am o casoleta cu vita, stau relaxat ca sunt safe si fac ce vrea muschii mei cu timpul meu.

14:00 ZULU TIME. 2 ore si jumatate pana vine TARGET-ul (aia mica). Sincronizez toate ceasurile din casa. Scot casoleta cu grija. Dezamorsez antricotul si-l sterg c-un servet de bucatarie. Il dau numai cu piper si-l las pe blatul mobilei din bucatarie ca sa-l aduc la temperatura camerei – (secretul 1: nu gati niciodata carnea cat e rece. O faci talpa. Adu-o la temperatura camerei). Nu folosi sarea daca n-o gatesti imediat! Sarea scoate apa din carne. O adaugi inainte s-o arunci in foc.

16:00 ZULU TIME. Ma dau rostogol peste cap, fac miscari la deruta apoi sar direct in sortul meu de bucatarie, scot cuiul cuptorului, il reglez la 200grade celsius, extrag tigaia cu maner din metal pe care o asez pe ochiul stins al aragazului.

16:10 ZULU TIME Extrag capatana de salata Iceberg din frigider, o tai julienne apoi o rasfir intr-un bol. Scot o mana de menta din bolul cu frunze si o cutiuta cu rosii cherry. Pe frunze le toc fara mila iar rosiile le tai in jumatati. In sferturi daca mai am timp. Le arunc in bolul cu salata.

16:20 ZULU TIME pornesc focul sub tigaie si pun ulei. Cam doua linguri. Cuptorul e foc si para. Astept momentul perfect.

16:22 ZULU TIME uleiul scoate fum. Acum e momentul! Scot sarea si frec bine friptura cu ea. O arunc in tigaie. Sfaraie ca-n focurile iadului. pregatesc otetul balsamic, crema de otet balsamic nuca si parmezanul. Piperul si sarea sunt la-ndemana.

16:24 ZULU TIME Intorc friptura. Arata bine. Torn otetul peste bol, dreg cu sare si piper. Parmezanul este ras in fasii mari si subtiri. Nuca asteapta

16:26 ZULU TIME Friptura este gata. E medium-rare. Apuc tigaia si o pun pe fundul de lemn; o las nitel sa se raceasca, ridic carnea pe un gratarel mic, o asez inapoi in tigaie, o invelesc cu folie de aluminiu si o bag in cuptor.

16:28 ZULU TIME bag mainile in bol si amestec salata. Ma spal pe maini, trag un fund de lemn gros, curat si de “scandal”, iau o mana zdravana de salata pe care o asez intr-o parte a fundului, ma sterg pe maini, scot friptura si o asez pe blatul folosit la toate sa se linisteasca.

16:30 pe usa intra fetita. O trimit la baie sa se spele. Scot cutitul bun si dezosez carnea de vita apoi o feliez subtire, cat mai subtire si le asez evantai langa salata. Iau crema de otet balsamic si-i fut o mazgaleala savanta intregului ansamblu, iau o mana de nuca pe care o presar deasupra si intr-o parte asez parmezanul. La misto pun intr-un pahar si cateva frunze de andiva pe care le inec intr-un sos de lamaie cu ulei si sare.

<<<<<<<<<<<<<<MISSION ACCOMPLISHED!>>>>>>>>>>>>>>

Leave a Reply